Helgen 8.- 9. november 2008 arrangerte Sjøfartsmuseet på nytt maritime familiedager. Begivenheten går av stabelen en gang i året, vanligvis i november, og samler det meste innen maritim sektor. I tillegg til museets rikholdige maritime samlinger kan man på familiedagene få med seg hvordan man bygger flaskeskuter og barna kan lage strikkbåter, for så å teste disse i den lille dammen utenfor museet. For de som er opptatt av skattejakt er det også muligheter for de som ønsker det.

Sammen med andre utstillere var også BSMBK til stede med eget stand og et rikholdig utvalg av modeller. Vi hadde med både ferdige og uferdige modeller og modellene ble gruppert ut fra hvor langt de var kommet i byggeprosessen. På denne måten hadde folk mulighet til å se modellene fra startgropen og frem til ferdig modell. Fra prosjektoren viste vi bilder og videosnutter fra våre seilinger. BSMBK stillte med 12 mann og til sammen 18 båter av ulikt slag.

Som vanlig var det en del skuelystne foran vårt stand og publikum hadde som vanlig mange spørsmål om modellene våre. I 2007 hadde maritime familiedager noe mindre besøkende enn 2006, da hele 2300 besøkende var innom dørene. I år var besøkstallet enda noe mindre, rundt 1700, men selv om besøkstallet var litt mindre i år var arrangøren godt fornøyd. Kafeen var også denne gangen åpen, der ble vi servert gratis kaffe, vafler, saft, brus og selvfølgelig den velsmakende stormsuppen.

Det var planen at vi i BSMBK, for første gang, skulle teste ut vårt nye transporterbare basseng på 7x4 meter under de maritime familiedagene på Sjøfartsmuseet. Bassenget er beregnet for at de minste skal få anledning til å prøve seg på vannet. Klubben har kjøpt inn 4 enkle plastbyggesett med hver sin radio som er beregnet til bruk i bassenget og på utstillinger. Dessverre skulle det vise seg at bassenget hadde en produksjonsfeil og at det ene luftkammeret var lekk slik at dette ikke kunne brukes. Plan B var så å benytte museets eget lille basseng i stedet, men kraftig vind gjorde at heller ikke dette lot seg gjennomføre. Vi ble enige om å prøve å få til et nytt arrangement hvor vi har fokus på modellbåter.

For de som er opptatt av mannskorsang, så er Navy Vocalis en fin gjeng å høre på. Vi i BSMBK ble for første gang presentert for vår hittil ukjente, og ukronede kor-solist, Jan Helge Johannessen som tok del i mannskorets versjon av Kaptein Sortebill og andre sjørøverviser fra museets trapper mellom første og andre etasje. Et artig innspill som kunne få noen og enhver til å sette både stormsuppen og kaffen i halsen...

Alt i alt nok et vellykket arrangement på Sjøfartsmuseet med mange besøkende og mange interesserte, og vi i BSMBK ser frem til en ny utstilling ved en senere anledning!

Nedenunder følger noen bilder fra BSMBK`s utstilling i 2. etasje på Sjøfartsmuseet. 


Familiedag 2008 - på Sjøfartsmuseet i Bergen !
webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)