Helgen 21.-22. juni ble BSMBK forespurt om å bli leid inn i forbindelse med Hardanger Båtfestival. Vi takket ja og reiste inn med 5-6 mann og 10-12 båter. Året før ble vi også forespurt om å delta, men grunnet kort frist og ferieavvikling var det ingen som kunne stille.

I begynnelsen var det snakk om at vi skulle stå i festivalteltet i selve Norheimsund sentrum, men på slutten ble det avgjort å flytte oss inn på Fartøyvernsenteret. Der fikk vi rigget oss til med en liten men presentabel stand.
Arrangementet var åpent fra 10-16 begge dagene, men desverre så var ikke besøkantallet helt på topp, hvertfall ikke i forhold til det vi er vant med på våre utstillinger. Været var heller ikke helt på topp og det la vel gjerne en liten demper på hele arrangementet.

Nedenunder vises noen bilder fra standen vår på Fartøyvernsenteret.
Hardanger Båtfestival - Norheimsund 21.-22. juni 2008.
webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
Standen vår ble rigget til oppe på loftet på Fartøyvernsenteret i en hjørneløsning. Vi stillte denne gang med noen litt store båter og det ble en smule trangt om plassen, men etter litt tenking og flytting kom vi i mål med det og.

Et par modeller fikk plass i en robåt som stod utstilt ved siden av oss. To modeller under bygging MS Vesterålen og Fjordprins ble stående på egne støtter på gulvet. Helge Berntsen stillte med slepebåten "Marie Felling" med tilhørende dampmaskin.
Søndagen var været såpass bra at det gikk an å bevege seg utendørs og Herman tok en seiltur med sin Colin Archer.
Normalt seiler vi ikke modellene våre i saltholdig vann, men denne har seilt i sjøen tidligere.
Mens Herman seilte med båten sin kom "Colin Archer" seilende i god vind, eller var det modellen hans?

Slike bilder er ikke lett å ta, men ved å legge kameraet helt i vannskorpen og benytte zoom kan man faktisk ta bilder som dette, der det vanskelig å fastslå om objektet er en modell eller originalen.
M/K Svartskjær var også med denne gangen og var også ute på en liten seiltur i vinden.