Etter noen uker med planlegging ble det bestemt å arrangere medlemstur med Hurtigruten fra Bergen til Molde.
Skala Modellbåtklubb har tidligere hatt slike medlemsturer, og nå etter sammenslåingen ble det bestemt å videreføre denne tradisjonen. Forespørsel ble sendt ut for å kartlegge hvor mange som hadde lyst å være med.
Priser ble innhentet og datoen ble fastsatt til helgen 02-04. mars 2007.
Datoen passet perfekt med tanke på hvilke båter vi skulle seile med. Nordover reiste vi med MS Finnmarken og sørover reiste vi med Hurtigrutens eldste båt MS Nordstjernen fra 1956, ett klart generasjonsskille mellom disse to båtene.

Etter påmelding var 13 medlemmer klar til en weekendtur til Molde, deriblant ett medlem bosatt utenfor Bergensområdet. Etter innsjekking på MS Finnmarken samlet vi oss i kafeteriaen over en kopp kaffe og noen kalde halvlitere.
Kapteinen ombord på MS Finnmarken, Sten Magne Engen kom innom og ønsket oss velkommen om bord. Sten Magne har siden 90-tallet vært Skala Modellbåtklubbs støttespiller på mange områder og sitter dessuten som formann i Hurtigrutemuseet i Stokmarknes. En del medlemmer i BSMBK har bygget hurtigrutemodeller som i dag er utstilt på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes. En flott modell av gamle Finmarken er i dag utstilt om bord på dagens hurtigruteskip
MS Finnmarken. Modellen er bygget av Atle Lamela og Arve Aadland.

Vi forlot Bergen klokken 22:30 med kursen nordover. Utover kvelden delte vi oss litt, noen tok en tidlig kveld på lugaren,
mens de resterende samlet seg over en kald øl i baren på dekk 8.
Baren stengte ved midnatt, og til slutt var det kun oss igjen. Sulten kom sigende og vi hentet frem kjeks, smøreost, servelat og "polvotter" / "U-landspupper" også kalt polarbrød, samt en del uspesifisert drikke.

De fleste møttes til frokost neste morgen, med unntak av noen som grunnet for høyt inntak av smøreost m.m. ikke følte seg helt klar til innta denne. Været over Stadthavet var forholdsvis bra. Vi ankom Torvik klokken 10:45 og det var på tide å strekke litt på beina, blant annet for å ta noen bilder. Vi seilte videre Klokken 11:15 med kurs for Ålesund.
Vi ble invitert en tur opp på broen av kaptein Sten Magne Engen som viste og forklarte oss diverse angående seiling av båten. Han forklarte også hvor mange som til enhver tid er på broen, samt deres oppgaver. Under besøket på broen fikk vi se innseilingen til Ålesund og vi ankom Ålesund klokken 12:00 - her ligger båten til land i 3 timer.
Ettersom sulten igjen hadde meldt seg for en del av oss, tok de fleste turen til Metz, en pub i Ålesund med mat og ølservering. Etter noen timer i land returnerte vi til båten og satte kursen mot Molde.

Som tidligere nevnt har kaptein Sten Magne Engen vært en viktig støttespiller for klubben gjennom mange år, og det ble i forkant av turen bestemt å utnevne Sten Magne til æresmedlem i Bergen Skala Modellbåtklubb. Innrammet diplom ble laget og signert av leder og nestleder. Etter avgang Ålesund samlet vi oss i ett av båtens konferanserom, hvor utdeling av diplom fant sted. Alle i turdeltagerne fra BSMBK fikk utdelt hver sin T-shirt med bilde av MS Finnmarken samt en pins med Hurtigruten logo. Turen fortsatte med kurs for Molde, hvor vi ankom klokken 18:30.

Vi forlot MS Finnmarken, og ettersom sulten og tørsten på nytt hadde meldt seg, satte vi kursen for Peppes Pizza. Her slappet vi av med mat og kjølige forfriskninger og praten gikk livlig om diverse temaer. Etter noen timer vendte vi kursen mot hurtigruteterminalen i Molde, hvor MS Nordstjernen ankom fra nord. Etter innsjekking på MS Nordstjernen ble kursen satt for Ålesund klokken 21:30. Vi inntok kafeteriaen og slappet av over noen kaffekopper, samt noen kalde forfriskninger i Nordstjernens minibar. Vi ankom Ålesund ved midnatt og her ligger båten i land 3 kvarter. Etter avreise Ålesund samlet reiseleder alle medlemmer i restauranten og gratulerte Stian Fosse med sin 25-årsdag. Han fikk overrakt en flaske champagne og bursdagskort med signaturen fra de deltagende medlemmene, samt stempel fra MS Finnmarken og kaptein Sten Magne Engens signatur. De fleste fant lugaren og tok seg noen timer på puten, med unntak av noen tørste sjeler som tok turen i baren for andre gang, til langt ut i de små timer. De fleste møttes til en forfriskende frokost neste morgen, og senere på dagen fikk vi ordnet oss en omvisning i maskinen på Nordstjernen.

Etter ytterligere noen timer ankom vi Bergen etter ruten, klokken 14:30, og alle som hadde vært med kunne se tilbake på en hyggelig medlemstur, som sannsynlig vis blir gjentatt ved en senere anledning.

Medlemstur med Hurtigruten
Bergen-Molde-Bergen !

webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
En forholdsvis livlig gjeng rundt bordet i baren på dekk 8 etter stengetid. Her går det unna med kjeks, tubeost, servelat, såkalte "polvotter"... - samt en del uspesifisert drikke.
Et noe høyt inntak av smøreost etc, resulterte i en noe forskjøvet frokost for enkelte neste dag.
Etter en del timers seiling er MS Finnmarken ankommet Torvik. Her ligger båten til kai en halvtime og det var mulig å strekke litt på beina og ta noen bilder. Turen fortsatte så videre til Ålesund.
Før ankomst Ålesund ble vi invitert en tur opp på broen av kaptein Sten Magne Engen. Han forklarte oss litt om driften av båten og hvor mange som til enhver tid er på broen, samt deres oppgaver. Vi spurte naturligvis om det vi måtte lure på og som bildet viser fikk Trygve og Herman svar på sine spørsmål.
Ett bilde fra Kapteinens stol på MS Finnmarken. Her var utsikten upåklagelig, så her burde man få med seg det meste.
Ett knippe medlemmer på kaien etter ankomst Ålesund. Siden mesteparten var sulten og tørst endte det med en tur innom Metz, en lokal pub med matservering. Turen fortsatte videre til Molde klokken 15:00.
Inntak av proviant i form mat og drikke på utestedet Metz i Ålesund hvor mesteparten av medlemmene samlet seg.
Etter provianteringen gikk vi en tur gjennom havnen i Ålesund, før vi returnerete til
MS Finnmarken.
MS Finnmarken er eneste båt i Hurtigrutens flåte med basseng på akterdekket som konstant holder 37 grader. Dette måtte naturligvis prøves av Trygve og Stian som fant dette ganske oppkvikkende i den forholdsvis kalde vinden.
Badevaktene Herman og Erik passer på i bakgrunnen.
På returen med MS Nordstjernen samlet vi oss i fremre salong og gratulerte Stian Fosse med hans 25-årsdag. Han fikk overlevert en flaske champagne sammen med et kort signert av de deltagende medlemmene samt påført stempel fra MS Finnmarken, og kaptein Sten Magne Engens signatur.
På returen fra Molde med
MS Nordstjernen fikk vi oss en omvisning i maskinen på Hurtigrutens eldste båt fra 1956. I motsetning til dagens nye hurtigruter er det litt mer "levende" maskineri, hvor det faktisk er mulig å se at noen deler beveger seg. Frode Bjelland studerer motorblokken, en 8 cylindret MAK. Det neste bildet viser propellakslingen.
Babord brovinge på MS Nordstjernen og innseilingen til Bergen og Hurtigrute-terminalen. Etter en fin weekendtur til Molde er vi tilbake i Bergen der turen startet.
Kaptein Sten Magne Engen med diplom for Æresmedlemskap i Bergen Skala Modellbåtklubb. Sten Magne har som tidligere nevnt vært en solid støttespiller for klubben gjennom mange år, og det ble i forkant av turen bestemt å utnevne han til æresmedlem.