webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
Maritime familiedager 2010 - på Sjøfartsmuseet i Bergen

Helgen 6.-7. november 2010 var det igjen duket for Maritime familiedager på Sjøfartsmuseet i Bergen. Begivenheten har nå blitt arrangert en del år i løpet av november, og mange ser ut til å ha fått med seg dette. Arrangementet var stort sett likt fjoråret, men med unntak av et par utstillere som ikke var med denne gangen. Tidligere har BSMBK`s deltakelse på familiedagene stort sett vært frontet av de samme personene, noe som igjen har resultert i at de samme modellene har blitt stilt ut flere år på rad. Noen er gjerne blitt ferdigbygget, mens andre har fått på noen nye deler, mens andre dessverre ikke er gjort noe med. Denne gangen bestemte vi oss for kun å stille ut ferdige modeller, og modeller under bygging som ikke har vært vist tidligere. Dette resulterte i at det var en del nykommere på standen vår i år.
På standen vår talte vi denne gang 16 modeller, disse var:
"RS 137 Kristian Gerhard Jebsen" skala 1:15, "RS 101 Nils C.P Aure" skala 1:15, "RS 90 Odd Fellow II" skala 1:15, RS66 Skomvær II, "P-956 KNM-Hai" skala 1:35, "En australsk fregatt ved navn blue ice" skala 1:100, "Panserskibet Norge" skala 1:75, M/K Frøya skala 1:20, "MS Blue star Ithaki" skala 1:100, "MS Venus" skala 1:100, "MS Kong Harald" skala 1:100, "KNM Vidar" skala 1:50, "MS Mercantic", et gammelt byggesett fra Billing boats, to flotte nykommere fra losvesenet, "Los093" og "Los098", slepebåten "Jarlen" skala 1:20. Helge Berntsen stilte på enden av bordet med sin dampdrevne slepebåt "Marie Felling" i skala 1:32.

På bakveggen kjørte vi som vanlig bilder og film fra en del av våre aktiviteter. I andre enden av standen hadde Redningsselskapet sin stand med den svært så populære Elias båten. I denne enden hadde vi også plassert den ene store modellen av Fosen klassen redningsskøyter som vi tidligere nevnte at vi skulle ha med i år.  Som vanlig var det en del skuelystne foran vårt stand og publikum hadde som vanlig mange spørsmål om modellene våre. Besøkstallet for lørdag var 430 og søndag 850, totalt 1280, nesten 100 flere enn året før. Kafeen var også denne gangen åpen, hvor det ble servert gratis kaffe, vafler, saft, brus og den velsmakende stormsuppen. Sjøfartsmuseet og arrangøren var også i år godt fornøyd med arrangementet.

Alt i alt nok et vellykket arrangement med mange besøkende, og vi i BSMBK ser frem til en ny utstilling ved en senere anledning. Nå som vinteren allerede er i anmarsj er det en god anledning til å sette seg i boden å bygge videre på modellene, slik at vi kanskje ser noen oppdateringer mot våren og utesesongen 2011.  

Nedenunder følger noen bilder fra BSMBK`s utstilling i 2. etasje på Sjøfartsmuseet.