webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
Sandviksdagene 4.-5. september 2010 i Bergen Kystkultursenter
Helgen 4.-5. september 2010 avholdt Bergen Kystkultursenter sitt årlige arrangement, Sandviksdagene. Siden BSMBK offisielt er blitt leietaker i Kystkultursenteret og har fått eget lokale, forplikter det oss litt ekstra til å delta på arrangementer i regi av senteret. Arrangementet er stort sett likt som året før og vi ble forespurt om vi var villig til å delta med utstilling av båter og basseng. Dette takket vi selvsagt ja til. I 2009 bygget vi bassenget av noen gamle trelekter og en presenning, i år fikk vi brukt vårt eget basseng i full størrelse med utvending mål 8x5meter. På det meste hadde vi tre båter i bassenget som de minste fikk lov å prøve seg på. Vi hadde også en mindre utstilling av båtene våre inne i selve senteret. 

Som de fleste gjerne har fått med seg så har slepebåten Vulcanus, kjent fra BDS fått status som verneverdig, og er i den sammenheng blitt kjøpt opp av selskapet Vulcanus taubåtkompani fra tidligere eier Bugser og berging. Båten har på dugnad blitt ført tilbake til sin opprinnelse blant annet med sort skrog og grå/hvit overbygning og det utstyret som var på båten ved levering. Vulcanus var selvsagt med på Sandviksdagene og lå til kai ved senteret, slik at besøkende kunne gå om bord i denne.

Været denne gangen var ganske så akseptabelt og mange besøkende var det også. Det var i perioder kø av små barn foran bassenget vårt som ville prøve seg som båtførere på en av Elias båtene. Tidligere har vi hatt litt problemer tilknyttet bassenget og båtene, men denne gangen gikk det heldigvis noe bedre enn tidligere, selv om vi etter hvert må gjøre noen justeringer her og der.

Alt i alt ett vellykket arrangement i regi av Bergen Kystkultursenter, og vi ser frem til neste utstilling i 2011. Nedenunder vises noen bilder fra selve arrangementet, fortrinnsvis fra våre egne aktiviteter, men også noen fra de andre aktørene som deltok.