webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
Omvisning på Skjøndal Slipp og Fosen klasse Redningsskøyte

I forbindelse med bygging av en større modell av Fosen klasse redningsskøyte tilhørende Redningsselskapet, var vi så heldig å få ordnet en omvisning på Skjøndal Slipp i Damsgårdsgaten tirsdag 10.03.2009 hvor en av disse båtene var tatt på land for diverse vedlikehold.

I skrivende stund er hele skroget spantet opp og denne omvisningen ga oss muligheten til å se hvordan skroget ser ut under vannlinjen. Redningsskøyten vi så på var RS137 Kristian Gerhard Jebsen som er stasjonert på Kleppestø. Båten er 1 av 5 tilsvarende båter i Fosen klassen bygget ved Båtservice i Mandal.

En representant fra redningsselskapet, Webjørn Knudsen informerte en del om selskapet og at de i øyeblikket jobber med en sjette båt i Fosen klassen. Denne skal etter planen bygges i Sverige og er ca. en meter lenger enn dagens båter.

Etter omvisningen på redningsskøyten forflyttet vi oss inn i Skjøndal sitt testsenter hvor de overhaler og testkjører store marinemotorer. Omvisningen ble ledet av driftsleder Jonny Arefjord.

Vi i BSMBK takker for omvisningen og nedenunder vises noen bilder fra omvisningen.