Tirsdag 15.04.2008 ble det avholdt temakveld med temaet "Lakkering". Atle Lamela og Helge Berntsen stod for presentasjonen som foregikk i BKK`s tilfluktsrom i Kokstadveien 37. Vidar Hovdens "Happy Hunter" var kveldens frivillige, og denne skulle grunnes og event. lakkeres hvis finishen på skroget var god nok og det ble tid til det.

Atle startet opp med å rense skroget med sprit før han gikk i gang med lakkboksen. Han lakkerte i lange drag og i store bevegelser og sirkler der mye av lakken med vilje treffer utenfor skroget. Etter første runde ventet han litt før han gikk i gang med neste runde. Alle kriker og kroker ble forsøkt grunnet og resultatet var strålende. Både Vidars forarbeide og Atles grunning var flott utført, så det var ikke mye flikking som måtte til før den endelige lakkeringen kunne gjennomføres. Den må imidlertid Vidar selv stå for ettersom Atle måtte avbryte sin seanse og forlate oss for kvelden.

Da var det Helges tur og han hadde litt av hvert å fortelle om ulike lakktyper og påføring av disse. Hvis du ønsker en spesialfarge laget på sprayboks bør en velge produktet kalt "Deltron", ikke "Delfleet". Dette på grunn av herdeproblemer på sistnevnte når levert på sprayboks. Bruker en derimot egen lakksprøyte med kompressor fungerer begge to like godt. Fordelen "Delfleet" har er at den kan leveres i flere fargenyanser enn "Deltron", og at en dermed kan klare å få akkurat skalariktig farge til modellen, i tillegg er den vesentlig rimeligere.

Skal du kjøpe lakken i "løsvekt" må du i tillegg kjøpe herder og tynner.

Helge hadde også med seg sin kompressor og lakksprøyte slik at vi fikk teste hvordan den virket (med vann) i forhold til sprayboks som vi alle kjenner til.

De ca. 15 fremmøtte fikk sett det de ønsket, spurt om det de lurte på og pratet modellbåt over et vidt spekter!

Takk til Atle, Helge og Vidar for en fin temakveld! Kanskje vi kan gjenta suksessen med lakkering og maskering en annen gang, nå som grunningen er unnagjort…

Nedenunder noen bilder fra temakvelden denne kvelden på Kokstad.

Temakveld 15.04.2008 - "Lakkering"

webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)