webmaster@bsmbk.no   (c) 2004-2014  JSH-WebCon.  (WPM. All rights reserved)
Modellbåt-treff i Tønsberg 13.06.2009


For fjerde året på rad inviterte Vestfold Modellbåt Klubb VMBK, den 13.06.2009, til nok et sommertreff og kjøring med modellbåter
på 3. dammen i Tønsberg.

Også denne gang kom det tilreisende fra Østlandet, Vestlandet og Sørlandet. Disse hadde naturligvis både båter og campingstoler i bagasjen, klar til en flott dag ved 3. dammen. I 2008 stilte det kun 1 person fra klubben i Bergen uten båt, men i år var vi noe flinkere og stilte hele 6 personer med båter. Siden vi ikke var så mange personer hadde vi denne gang basert turen på egne biler i stedet for å leie som vi gjorde for to år siden.  
Været er alltid noe vi modellbåtfolk er opptatt av, og når vi er ute og kjører med båtene ønsker vi selvsagt pent vær. Da vi nærmet oss Kongsberg på vei til Tønsberg ble været bare mer og mer grått, og til slutt bare øste det ned. Vi fryktet selvsagt at dette skulle fortsette dagen etter, men noen vestfoldinger hadde visst hatt god kontakt med værgudene og unngått det. Da vi våknet lørdag morgen var det alt annet enn regn. Sola skinte og temperaturen var ganske behagelig. Treffet åpnet som vanlig klokken 12, og leder for VMBK Arve Gudal ønsket alle velkommen. Tor Andersen presenterte diverse informasjon over høyttaleranlegget, her ble det også fortalt om en del båter og byggerene ble intervjuet underveis. Når Tor Andersen ikke hadde mer å si, ljomet musikken fra ut fra høyttalerne…

I likhet med året før kunne man også denne gangen stemme på "publikumsfavoritten" blant alle de flotte modellene. Stemmesedlene ble sanket inn og talt opp, og etter opptelling gikk seieren til eier og bygger av "Panserskibet Norge" i skala 1:75. Vinneren er bergenser og heter altså Herman Irgens og er medlem i BSMBK. Det er faktisk andre gang at Herman vinner denne prisen og alle var enig i at modellen hans var en klar vinner. Forrige gang i 2007 vant han med modellen av Slepebåten "Jarlen" i skala 1:20.

Nok en gang kan vi si at dette var ett vellykket treff i regi av VMBK. Tilbakemeldinger fra de som deltok har vært svært så positive, og noen har allerede ymtet frempå at dette ga mersmak, og at en tur ved en senere anledning kan være aktuell. VMBK arrangerer også tre mindre treff i 2009. Det er den 22. august og den 5. september, samt kveldskjøring den 23. september. Hvis noen har interesse av å delta er det bare å reise over, og reiser man uten båt går det utmerket an å reise over med tog for en dertil rimelig penge. 

Nedenunder vises noen inntrykk fra treffet på 3. dammen.
Bildene under er lånt fra VMBK med tillatelse fra Arve Gudal (c)
Bildene over er lånt fra VMBK med tillatelse fra Arve Gudal (c)